DE BESTE LOCATIE VAN AMSTERDAM

Locatie, vervoer & parkeren

Hotel Amsterdam is gelegen in het historisch hart van Amsterdam, op twee passen van De Dam. De belangrijkste toeristische attracties en het winkelgebied liggen op loopafstand. Het Centraal Station is per voet te bereiken en ligt op slechts 700 meter afstand van het hotel.

amsterdam de roode leeuw


Op de Dam vindt u Het Koninklijk Paleis, de Nieuwe Kerk en het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds.

Uitgaanscentra zoals het Rembrandtsplein en het Leidseplein zijn binnen enkele minuten te bereiken. Het financiele hart van Amsterdam, de Beurs, ligt tegenover het hotel, vlak naast het befaamde warenhuis De Bijenkorf. Ook De Beurs van Berlage is vlakbij het hotel.

Vervoer

Voor het hotel stoppen tramlijnen 4, 9, 16 & 24. Tram 4 brengt u rechtstreeks naar de RAI. Achter het hotel stoppen de tramlijnen 13, 14, 17, 1, 2 en 5. Het Centraal Station en het busstation zijn op een steenworp afstand. Zo ligt de hele stad aan uw voeten als gast van Hotel Amsterdam De Roode Leeuw.

De Connexxion Schiphol Airport hotel shuttle stopt tegenover het hotel, kost € 17,00 enkele reis en € 27,00 retour, gaat 2 keer per uur tussen 06.00 en 21.00 en de reis duurt ongeveer 45 minuten. Ook een goed alternatief is de trein van en naar Schiphol , die gedurende de gehele dag met hoge frequentie rijdt, namelijk vier keer per uur tegen een prijs van € 4,30 enkele reis. U bent dan binnen 20 minuten op Amsterdam Centraal Station. Met een taxi naar ons toekomen is natuurlijk het meest comfortabel, maar kost ook het meest: tussen de € 45,00 en € 60,00.

We kunnen eventueel ook een taxi voor u regelen tegen een vaste prijs van € 55,00. Om dit voor u te regelen kunt up contact opnemen per email met onze receptie. Vermeldt u in de email de naam waaronder uw boeking gemaakt is, uw aankomstdatum, uw vluchtnummer, de geschatte aankomsttijd van deze vlucht en het mobiele nummer waarop u te bereiken bent zodra u op Schiphol bent aangekomen.

Parkeren

Parkeren in de binnenstad blijft een uitdaging. Hoewel er op vele plaatsen rond het hotel parkeergarages voorhanden zijn (De Bijenkorf en de garage van het hotel op de Dam, beide tegenover het hotel) zullen de kosten nooit lager uitkomen dan € 50,00 per 24 uur. Parkeren buiten het centrum is een voordelige optie. U kunt echter bij onze receptie uitrijkaarten kopen voor Q-Park Nieuwendijk, op ongeveer 10 minuten loopafstand van ons hotel, waarmee u voor € 30,00 24 uur kunt parkeren in deze parkeergarage.