Green Key

Tulpen

Het milieu beschermen

Ook De Roode Leeuw wil bijdragen aan een beter milieu. Dit was voor ons de reden om, samen met 22 andere Amsterdamse hotels, mee te doen aan het Green Key pilot project dat ondersteund werd door het Stadsdeel Amsterdam Centrum.

Nadat het hotel in 2008 de "Bronzen" status had bereikt, behaalden wij in 2009 het certificaat "Zilver" van Green Key. Aan het begin van 2012 is het ons gelukt om het certificaat "Goud" binnen te halen.

De Green Key is het internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche, en in de markt voor vergader- en congreslocaties, die serieus en controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), met zorg voor milieu op het bedrijf en de natuur in hun omgeving.

Om voor de Green Key in aanmerking te komen moeten ondernemers veel maatregelen nemen met betrekking tot milieuzorg en MVO. Deze maatregelen zijn deels verplicht, deels optioneel. Green Key Nederland kent drie niveau’s: Brons, Zilver en Goud. Hoe meer optionele maatregelen een ondernemer invult, hoe hoger de uiteindelijke uitslag is.