Amsterdam Events at Hotel Amsterdam De Roode Leeuw

Hotel Amsterdam Agenda

Er is zoveel te doen en te zien in Amsterdam. Kijk hier voor evenementen, optredens en attracties in onze stad.

  

Hier vindt u informatie over wat er zoal te doen, te zien en te beleven is in Amsterdam. En u weet, er is altijd wel iets te doen in Amsterdam, dus tijdens uw verblijf in onze stad hoeft u zich nooit te vervelen. Met dank aan amsterdamsuitburo.nl, amsterdam.nl, iamsterdam.com en verschillende andere bronnen.

De Nieuwe Kerk

Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust De kunstenaars ontdekt

25 oktober 2014 – 15 februari 2015

De Nieuwe Kerk Amsterdam wijdt dit najaar een grote internationale tentoonstelling aan de wereldberoemde Afrikaanse maskers en sculpturen. Met ruim tweehonderd betoverende en mysterieuze kunstobjecten uit Ivoorkust vervult De Nieuwe Kerk een al lang levende wens om aandacht te besteden aan de cultuur van het Afrikaanse continent. Onder de titel Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust is in samenwerking met vele internationale musea en particuliere bruikleengevers een reizende tentoonstelling tot stand gebracht die nu in Zürich te zien is en die na de zomer naar Amsterdam komt.

Museumnacht

Elk jaar openen Amsterdamse musea op de eerste zaterdag van november (dit jaar is dat op 1 november) hun deuren tijdens de Museumnacht. Geïnspireerd op de vaste collectie of tijdelijke tentoonstellingen is er door de vijftig deelnemende musea een speciaal programma samengesteld. Geniet tijdens de Museumnacht van onder andere muziek, workshops en speciale rondleidingen. De deelnemende musea stellen tijdens Museumnacht van 19.00 tot 02.00 uur de deuren open voor bezoekers. Bekijk onder het genot van een hapje en een drankje de vaste collectie van bijvoorbeeld de Hermitage Amsterdam of het Stedelijk Museum en fiets kriskras door de stad om ook de speciale programma's bij de vele andere musea die Amsterdam rijk is mee te maken. Voor de Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle musea kan bezoeken en gratis met GVB tram en (nacht)bus kan rijden. Tot en met 31 december van hetzelfde jaar kun je met je Museumnacht kaartje nog een keer gratis terug naar een van de deelnemende musea (behalve Artis). Bezoekers van Museumnacht krijgen bovendien korting op n8-afterparty's in verschillende clubs. Houd de website van Museumnacht in de gaten voor informatie over Museumnacht 2014 en de kaartverkoop (start op 1 oktober, kaarten kosten €18,50).

Nationale Opera en Ballet

Het Zwanenmeer

Het Nationale Ballet              18 september t/m 15 november 2014

Pure romantiek in 'het ballet der balletten'

Het Zwanenmeer (1895) vormt met The Sleeping Beauty en De Notenkraker dé grote drie van het Russische negentiende-eeuwse ballet. Componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski en choreograaf Marius Petipa tilden hiermee zowel de balletmuziek als de danskunst naar het hoogste niveau. Het Nationale Ballet danst Het Zwanenmeer in de versie van Rudi van Dantzig, voormalig artistiek directeur van Het Nationale Ballet.

Lees meer op de website van Het Nationale Ballet

L’étoile

De Nationale Opera         4 t/m 26 oktober 2014

Emmanuel Chabrier (1841-1894)

L’étoile van Emmanuel Chabrier is vrolijk muziektheater op zijn best, gelardeerd met een flinke dosis zwarte humor.

Door het komische spel met de manier waarop de hoofdpersonen menen dat de sterren hun lot bepalen is L’étoile een van de vermakelijkste stukken in zijn soort. Chabrier zette een speels libretto vol theatrale mogelijkheden op sprankelende muziek. Zo zegt koning Ouf bijvoorbeeld luidop zijn eigen naam, om zijn gemoed te luchten: ‘ouf… ouf!’ Als je de letters verwisselt, krijg je ‘fou’, nar… L’étoile is politiek theater van het absurde, dromerig en vilein tegelijk.

Lees meer op de website van De Nationale Opera

 

In Koninklijk Theater Carre

Herman van Veen

23 oktober t/m zondag 6 december

Herman van Veen is met een fonkelnieuw programma terug in Carré. Dit najaar staat hij met zijn muzikanten zeven weken in ons theater. Hij viert in deze serie zijn 500e Carrévoorstelling. In de opmaat hiernaar toe werd Van Veens jongste voorstelling van Londen, Berlijn tot Wenen en Antwerpen bejubeld.

"Van alle zalen in de wereld is Carré mij het liefst. Je zou haar kunnen vergelijken met een goedlopend carambole biljart. Je kunt er net als in de spelsoort Libre series spelen." - Herman van Veen.

Het Stedelijk Museum

De eerste grote renovatie van het historisch gebouw uit 1895 van het Stedelijk, ontworpen door A.W. Weissman, is voltooid. Bijna alle ruimten zijn getransformeerd tot museumzalen, waardoor het Stedelijk, meer dan ooit in de geschiedenis van het museum, in staat zal zijn de vaste collectie permanent te presenteren, De nieuwbouw van Benthem Crouwel Architekten voorziet in ruimtes voor de tijdelijke tentoonstellingen en biedt plaats aan publieksvoorzieningen als entree, restaurant, winkel en bibliotheek. Dankzij deze ingreep is het museum nu naar het Museumplein georiënteerd, waardoor er voor het eerst een actief samenspel zal zijn tussen het Stedelijk en zijn buren, het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Concertgebouw.

“Met deze heropening, waar lang naar is uitgekeken, neemt het Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw krachtig positie te midden van grote en vooraanstaande kunstinstituten. Het zet Amsterdam in de schijnwerpers als een centrum van artistieke vernieuwing en het brengt nieuw leven op het Museumplein – één van de belangrijkste cultuurlandschappen in de wereld”, aldus Ann Goldstein. “Bovenal, met de voltooiing van Mels Crouwels stoutmoedige en tegelijkertijd briljant ontworpen functionele gebouw, voegen wij een belangrijk nieuw werk toe aan onze collectie modern design van Nederlandse bodem.”

Beschikbaarheid

Beste Prijs Garantie

Beschikbaarheid

vanaf 115 .00

Arrangementen

 • Perfect Arrangement

  Perfect Arrangement

  Geniet van Amsterdam op uw eigen manier! Verblijf 2 nachten bij ons en maak iedere ochtend van uw verblijf gebruik van ons uitgebreide ontbijtbuffet. Beleef de veelzijdighe...

  lees meer
 • 3 Keer Hollands

  3 Keer Hollands

  Ontdek de Nederlandse cultuur met ons 3 Keer Holland arrangement! Geniet van een drankje (jenever en traditionele Nederlandse likeuren) in de oudste proeverij van Amsterdam...

  lees meer
 • Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam is een schitterend driedaags arrangement! Breng een bezoek aan één van Amsterdam's beroemde diamantairs. Beleef de veelzijdigheid van de 72 uurs I amster...

  lees meer
 • Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam is een schitterend driedaags arrangement! Breng een bezoek aan één van Amsterdam's beroemde diamantairs. Beleef de veelzijdigheid van de 72 uurs I amster...

  lees meer
 • Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam is een schitterend driedaags arrangement! Breng een bezoek aan één van Amsterdam's beroemde diamantairs. Beleef de veelzijdigheid van de 72 uurs I amster...

  lees meer
 • Rembrandt Package

  Rembrandt Package

  Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder ook het beroemde Rijksmuseum te bezoeken! Met iedere dag een heerlijk ontbijt buffet in ons Restaurant De Roode Leeuw. Incl...

  lees meer

Ontdek Amsterdam met ons

Er is zo veel te doen en te zien in Amsterdam.
Het weer in Amsterdam Is %tempC%C