Amsterdam Events at Hotel Amsterdam De Roode Leeuw

Hotel Amsterdam Agenda

Er is zoveel te doen en te zien in Amsterdam. Kijk hier voor evenementen, optredens en attracties in onze stad.

  

Hier vindt u informatie over wat er zoal te doen, te zien en te beleven is in Amsterdam. En u weet, er is altijd wel iets te doen in Amsterdam, dus tijdens uw verblijf in onze stad hoeft u zich nooit te vervelen. Met dank aan amsterdamsuitburo.nl, amsterdam.nl, iamsterdam.com en verschillende andere bronnen.

De Nieuwe Kerk

Start wereldtour World Press Photo 14

De Nieuwe Kerk Amsterdam opent op vrijdag 18 april World Press Photo 14, als startlocatie van de lange wereldtour van de internationale persfotowedstrijd. De tentoonstelling bevat ruim 150 indrukwekkende persfoto’s van 53 prijswinnaars, in negen categorieën: Hedendaagse kwesties, Dagelijks leven, Algemeen nieuws, Hard nieuws, Natuur, Geobserveerde portretten, Geënsceneerde portretten, Sport en Sportachtergronden. De bezoeker maakt in de kerk een fotografische wereldreis door alle continenten en langs de meest uiteenlopende thema’s en historische gebeurtenissen uit 2013. De jaarwinnaar is John Stanmeyer, USA, met zijn foto Signal, gemaakt voor National Geographic. Dit mystieke beeld toont hoe Afrikaanse migranten op een strand bij de stad Djibouti met hun telefoons trachten signaal op te vangen uit buurland Somalië. De wedstrijd heeft ook een Nederlands succes opgeleverd: in de categorie Geobserveerde portretten won Carla Kogelman met haar serie Ich bin Waldviertel de eerst prijs. Kogelman portretteert hierin Hannah en Alena, twee zusjes in het Oostenrijkse dorp Merkenbrechts. Behalve de winnende foto’s, zes per categorie, zijn ook de winnaars van de multimedia-wedstrijd te zien. World Press Photo 14 is van vrijdag 18 april tot en met zondag 22 juni 2014 te zien in De Nieuwe Kerk. Ook de allereerste tentoonstelling, in 1955, werd in Amsterdam gehouden, als internationale tegenhanger van de nationale wedstrijd de Zilveren Camera. Tussen 1982 en 1999 bood De Nieuwe Kerk Amsterdam al onderdak aan World Press Photo. Nu, vijftien jaar later, is de tentoonstelling weer terug aan de Dam.

De Keukenhof

Keukenhof, uniek en onvergetelijk!

VANAF 20 MAART 2014 T/M 18 MEI 2014

De 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten zorgen voor ruim 32 hectare aan geur en kleur. In de paviljoens wisselen 30 bloemen- en plantenshows elkaar af. Ontdek de actuele trends in tuinieren en raak geïnspireerd in onze 7 inspiratietuinen. Vele kunstwerken komen goed tot hun recht tussen de bloemen.

Stap vanaf Keukenhof op de fiets of in de boot en geniet van de bollenvelden rondom het park. Ieder weekend zijn er evenementen en activiteiten voor jong en oud!

Keukenhof thema 2014: 'Holland'

Bij de tulp denkt men meteen aan Holland. Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof ongeëvenaard. Dit jaar staat Holland centraal met tentoonstellingen over de historie van de tulp, de tulpengekte in de 17de eeuw en de hedendaagse tulpenteelt. Spectaculair is het bloemenmozaïek van de Amsterdamse grachtenpanden, geplant met ruim 60.000 tulpenbollen.

Nationale Opera en Ballet

Dutch Doubles

Het Nationale Ballet              16 t/m 24 april 2014

Topkunstenaars en bekende choreografen

Een voorstelling met vier wereldpremières, geïnspireerd door Nederlandse topkunstenaars.

In Dutch Doubles dagen choreografen, dansers en kunstenaars uit allerlei disciplines elkaar uit het beste van zichzelf te laten zien. Het Nationale Ballet brengt  vier wereldpremières uit waarbij choreografen samenwerken met wereldberoemde Nederlandse kunstenaars: harpist Remy van Kesteren, modeontwerpers Viktor&Rolf, fotografe Rineke Dijkstra en beeldend kunstenaar Krijn de Koning.

Lees meer op de website van Het Nationale Ballet

Arabella

De Nationale Opera         11 april t/m 2 mei 2014

Richard Strauss 1864-1949

De sprankelende Weense komedie Arabella was de laatste creatie van het beroemde koppel bestaande uit componist Richard Strauss en librettist Hugo von Hofmannsthal. Arabella wordt niet vaak uitgevoerd, wat deze voorstellingsreeks extra bijzonder maakt.

Arabella is vrolijk muziektheater, in de trant van het meer bekende Der Rosenkavalier. Geldwolven worden in hun hemd gezet, de ware liefde overwint aan het eind. Het verhaal zou in een Hollywood-musical niet misstaan, toch is het een echte opera. Strauss schreef prachtige zanglijnen en een kleurige orkestpartij. Beide elementen ondersteunen de gebeurtenissen. Romantiek en humor zijn mooi in evenwicht, het melancholieke staat tegenover het uitbundige.

Lees meer op de website van De Nationale Opera

 

In Koninklijk Theater Carre

De Verleiders

nog te zien t/m 20 april 2014

Mannelijke topcast brengt criminele komedie over verleiding en hebzucht.

Dit is geen gewoon toneelstuk, dit is een belevenis, een verleidelijke komedie gebracht door de crème de la crème van acterend Nederland. Vijf charmante acteurs spelen de sterren van de hemel als de mannen om wie het draaide in het proces van de grootste fraudezaak die Nederland ooit heeft gekend. Duivels-charmante zakenmannen uit de vastgoedwereld die dikke deals sluiten, in de boeien worden geslagen, in een hel van rechtbankprocedures terechtkomen en worden veroordeeld. Als u houdt van films als Ocean’s 11 of The Usual Suspects, dan bent u bij DE VERLEIDERS: de casanova’s van de vastgoedfraude aan het goede adres.

Met de bestseller De vastgoedfraude als solide basis, dagen de acteurs u uit om eens te kijken naar uw eigen financiële huishouding. Want sjoemelen we niet allemaal wel eens wat, met bonnetjes of verzekeringen? DE VERLEIDERS: de casanova’s van de vastgoedfraude onderzoekt ons aller hebzucht. Durft u de confrontatie aan te gaan?

Het Stedelijk Museum

De eerste grote renovatie van het historisch gebouw uit 1895 van het Stedelijk, ontworpen door A.W. Weissman, is voltooid. Bijna alle ruimten zijn getransformeerd tot museumzalen, waardoor het Stedelijk, meer dan ooit in de geschiedenis van het museum, in staat zal zijn de vaste collectie permanent te presenteren, De nieuwbouw van Benthem Crouwel Architekten voorziet in ruimtes voor de tijdelijke tentoonstellingen en biedt plaats aan publieksvoorzieningen als entree, restaurant, winkel en bibliotheek. Dankzij deze ingreep is het museum nu naar het Museumplein georiënteerd, waardoor er voor het eerst een actief samenspel zal zijn tussen het Stedelijk en zijn buren, het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Concertgebouw.

“Met deze heropening, waar lang naar is uitgekeken, neemt het Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw krachtig positie te midden van grote en vooraanstaande kunstinstituten. Het zet Amsterdam in de schijnwerpers als een centrum van artistieke vernieuwing en het brengt nieuw leven op het Museumplein – één van de belangrijkste cultuurlandschappen in de wereld”, aldus Ann Goldstein. “Bovenal, met de voltooiing van Mels Crouwels stoutmoedige en tegelijkertijd briljant ontworpen functionele gebouw, voegen wij een belangrijk nieuw werk toe aan onze collectie modern design van Nederlandse bodem.”

Beschikbaarheid

Beste Prijs Garantie

Beschikbaarheid

vanaf 149 .00

Arrangementen

 • Perfect Arrangement

  Perfect Arrangement

  Geniet van Amsterdam op uw eigen manier! Verblijf 2 nachten bij ons en maak iedere ochtend van uw verblijf gebruik van ons uitgebreide ontbijtbuffet. Beleef de veelzijdighe...

  lees meer
 • 3 Keer Hollands

  3 Keer Hollands

  Ontdek de Nederlandse cultuur met ons 3 Keer Holland arrangement! Geniet van een drankje (jenever en traditionele Nederlandse likeuren) in de oudste proeverij van Amsterdam...

  lees meer
 • Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam

  Briljant Amsterdam is een schitterend driedaags arrangement! Breng een bezoek aan één van Amsterdam's beroemde diamantairs. Beleef de veelzijdigheid van de 72 uurs I amster...

  lees meer
 • Rembrandt Package

  Rembrandt Package

  Een bezoek aan Amsterdam is niet compleet zonder ook het beroemde Rijksmuseum te bezoeken! Met iedere dag een heerlijk ontbijt buffet in ons Restaurant De Roode Leeuw. Incl...

  lees meer

Ontdek Amsterdam met ons

Er is zo veel te doen en te zien in Amsterdam.
Het weer in Amsterdam Is %tempC%C